Inget går som jag vill

Jag har världens bästa idé till halloween-utstyrsel ikväll, och så hittar jag bara en vanlig fest, där förmodligen ingen kommer vara utklädd. Men hur kul är det? Förstår inte varför folk är så tråkiga för...

Och sen har jag ångest inför måndag då jag ska börja praktisera. Jag vill verkligen inte, kan jag inte bara få sitta hemma och sköta mitt och inte behöva bry mig om något? Ibland vill jag bara dra täcker över mig och glömma omvärlden och alla bekymmer och måsten.

... Men det går ju tyvärr inte.

Jag längtar i alla fall till nästa lördag, för då ska vi på Jim & Ulrikas årliga Halloweenfest. Men jag är ju inte alls lika sugen på att klä ut mig till det jag har planerat i ett helt år.. varför blev det så? Jag vill hellre klä ut mig till det jag ska vara ikväll.. men det går inte, för peruken jag ska ha är egentligen köpt till en annan person till nästa helg. Två personer kan ju inte ha samma peruk på samma kväll.

Och sen är jag inte alls lika festsugen idag som jag trodde att jag skulle vara. Vad är det med mig? :/

Rosgalen

Här är ett litet klipp på mig när jag är 4 år gammal (några dagar innan operationen) där jag sjunger och berättar en saga :P


A cat in farmville!

I just adopted a black kitten in farmville! So cute :)She's a pretty big kitten, look at her size next to the cows! :P
Well, at least she finally found her friend who hides in my Jack-O-Lantern ;P

Jag älskar att klä ut mig.

Fick ont i huvudet imorse igen. Gick och bryggde kaffe åt mig själv. Drack kaffe... och huvudvärken .... surprise surprise.. den försvann! Vad irriterande! Tur att jag tycker om kaffe...

Men kul att ha ännu en grej man är beroende av, då :/

Igår var jag och fikade med en kompis. Jag försökte övertala honom att ha Halloweenfest på lördag. Har han det så innebär det att jag får klä ut mig två gånger i år, eftersom vi ska på en Halloweenfest den 7 november också! Åh vad roligt det vore, älskar att klä ut mig! Får väl se vad han hittar på, om det blir nåt... :)

Jag är inte den som känner att jag måste ha en massa fejkblod över hela mig när det är Halloween. Bjuder på två av mina outfits från tidigare år:

2007 klädde jag ut mig till en succubus.
För de som inte vet vad det är så får ni väl googla :P
Det är i alla fall en slags demon från World of Warcraft.

2008 var jag någon slags spacewarrior.
Påhittat av mig själv.

Kaffebrist

Jag tror jag har kommit på varför jag har haft ont i huvudet! Nämligen för att jag inte har druckit kaffe på några dagar!
Jag brygger aldrig kaffe själv och när Christian är på jobbet så blir det ju inget kaffe för mig de dagarna...

Anledningen till varför jag inte brygger kaffe till mig själv är att jag inte känner att jag behöver det, och det är ju bara jobbigt :P

Var på stan och fikade med en kompis idag, och tog en kaffe. Genast efter några klunkar kände jag mig mycket bättre i huvudet.
Lustigt hur man kan vara beroende av något utan att själv veta om det eller känna av det i övrigt.


Bilden är en random bild från google bildsök.

Redhead!

Jag fick färga Christians hår nyss.
Vi köpte färgen Rich Rose från Viva (nr. 546).

Det enda jag inte gillar med Vivas hårfäger är att man ska hålla fingret på toppen av applikatorflaskan när man skakar. Fick ont i fingret och ibland skvätte det lite färg.. inte okej! Samt att de har ett fel i instruktionerna; plötsligt bland den svenska texten står det på finska, och för att veta vad man ska göra måste man läsa på ett annat ställe på den finska delen, där det står på svenska. Galet.

Såhär såg det i alla fall ut efter att vi applicerat färgen:


Och resultatet:


Det blev en fin färg :)

Headache

Usch, nu har jag haft huvudvärk i minst 3 dagar i rad!
Lägger mig med huvudvärk och vaknar med huvudvärk... what's wrong with me? :(

Vi såg i alla fall filmen "The Rock" precis nyss. Den var bra.
Till det smaskade vi ostbågar. Känns som det börjar bli dags att ta några pass på dansmattan snart igen...

Marmeladpraktikant

Japp!

På måndag ska jag börja praktisera på ett ställe som heter Valma's Döttrar.
Jag fick inte så mycket information om själva stället när jag gick dit för att träffa chefen (?), men men.. det blir säkert bra.

Jag vet att de bl.a. gör marmelad där, och så har de en liten butik i lokalen också. Samt kontor.

Det luktade inte gott där...

Men, måndag kl 10 är det som gäller då...


(Bilden är från hemsidan)Choklad och Chilinötter

Idag tittade vi på Desperate Housewives och Dexter.
Till det smaskade vi på chilinötter och drack Coca Cola... Jag hade även köpt Marabou Vinter, och Marabou Sensation Toffee Walnut, man måste ju smaka!

Vinter smakade pepparkakor! Det var ganska gott faktiskt, om än lite annorlunda eftersom det är choklad. Toffe Walnut var sjukt äcklig... eller toffee-smaken var ju god, men valnöts-smaken var verkligen ingen höjdare, tyckte varken jag eller Christian.

Jag har redan smakat på Yoghurt Raspberry för några dagar sedan, och den tyckte jag var god :)
Christian gillade inte yoghurt-smaken men jag tyckte det var helt okej.

Min Marabou-favorit är ändå den med Daim!


Blåtira!

Viola/killercolours har gjort en tutorial på hur man får till en ganska trovärdig blåtira med hjälp av smink!

Jag testade själv och här är mitt ganska halvkassa resultat:

Det blev lite väl glansigt och sen har jag mycket sämre smink än Viola har, så ja... men men! Kul var det!

Bloggtrafik

Testar en ny grej nu!
Det heter bloggtrafik.nu

Man ska få mer trafik (besökare) till bloggen, och det är helt gratis.
Jag har ingen aning om hur bra det fungerar. Men att det fungerar, det vet jag...

Så klicka på den här bilden om ni vill ha fler besökare:


Blåröd, svullen näsa.


Såg du en lapp på stan?

Klockan var 11:03 (hade inte ställt om så den var ju egentligen 10:03) och jag vaknade och tände lampan på nattduksbordet. Christian vaknade då och tittade på mig.

- Vad är det? Är det nåt speciellt eller? frågade han mig.
- Klockan är 11! sa jag och menade att det var dags att gå upp.

Christian lyfte på huvudet och tittade på klockan och la med en suck ner huvudet på kudden igen, som att han tyckte att vi sovit för länge.

- Såg du en lapp på stan eller? undrade han.
- Ehh, va? Vadå lapp på stan?
- Ja, om dans eller nåt.
- Ehh, va?! Dans?!
- Jaa, tänkte om det var vid 11 och att det är därför du fick bråttom.
- Christian, är du vaken eller?


Christian suckar åt min kommentar och jag börjar skratta åt hans fråga; "En lapp på stan...!"
Vi är tysta en stund, jag tänker att jag ska låta honom vakna till ordentligt.

Efter en stund frågar jag honom om han vaknat ordentligt.

- Undrar du fortfarande om jag såg en lapp på stan?
- Neeej...

Mitt namnbyte

Det var den 8:e november 2006 som jag opererade näsan.
Jag kände att jag hade chansen att "börja om på nytt" och eftersom jag velat byta mitt namn ganska länge så bestämde jag mig i början av december att jag ville heta Adeline.

Mina förnamn har alltid varit Ann-Helén Adeline. Men när jag var 5 år gammal tjatade jag på mina föräldrar att jag ville heta Marie i stället! Till slut gick de med på det, men de la till det som ett andranmn bara, så mitt namn blev Ann-Helén Marie Adeline. Tilltalsnamnet var alltså fortfarande Ann-Helén.

Men som sagt, i början på december 2006 gick jag till skatteverket i samband med att jag bytte bank från Tanumshede (där jag bodde en gång i tiden) till banken här i Eskilstuna. På skatteverkat sa jag att jag ville byta tilltalsnamn och ta bort "Ann-Helén". Men att ta bort det namnet skulle ha kostat mig eftersom "Marie" lades till när jag var yngre (man får göra en ändring gratis i livet). Så då bestämde jag att behålla Ann-Helén men bara byta tilltalsnamnet till "Adeline".

Så gick det till. När jag klev ut från skatteverkets dörrar, hette jag Adeline och hade börjat en ny och bättre fas i mitt liv :)
Den här bilden använde jag till mitt nya id-kort. Då hade jag opererat näsan, bytt namn, bytt bank och fått mina allra första syntetdreads iflätade!

Jag ser inte ut precis sådär längre, bilden är ju tagen i nov-dec 2006 och näsan har ju utvecklats lite sedan dess förstås. Dessutom har jag snyggare ögonbryn nu för tiden ;)

Mitt Hemangiom

Nu ska jag berätta för er om en sjukdom som heter Hemangiom.
Jag vet inte särskilt mycket detaljer om själva sjukdomen, förutom att jag hade den när jag var liten!

Det här kan faktiskt vara ganska intressant läsning så jag kan rekommendera er att inte bara bläddra förbi detta inlägg (sen har jag ju lagt ner mycket tid på att skriva detta för er :))

Och det andra jag vet är att det kan uppstå var som helst på kroppen - det är nämligen blodkärl som trasslar ihop sig. Det kan se ut som små röda märken - både lite slätare och utbuktande. Märken kan variera i storlek och form och kan dessutom se ut som extremt stora bölder som missbildar delar av ansikte eller annan kroppsdel.

Det är bara att googla så ser man hur det kan se ut! Det kan även stavas haemangiom.

När jag var nyfödd hade jag inte hemangiom, utan det uppkom en kort period efter födseln - efter någon månad tror jag det var.  Det tråkiga var ju att jag fick mitt hemangiom på näsan - just där man vill ha det, eller hur? Eller inte! Näsan växte och liknade tillslut en clownnäsa, fast den var ju inte röd. Den var mjuk och jag gillade att gnugga den mot mina föräldrars näsor :)

Detta har resulterat i att jag inte har vågat visa bilder/filmer på mig själv när jag var liten. Jag tycker ju att det ser hemskt ut. Tycker inte jag ser ut som en söt liten flicka som alla andra gjorde när de var små... Däremot kunde det komma fram folk till mig & min mamma när vi var ute och säga att jag var söt, och vissa trodde till och med att jag hade nån slags clownnäsa på mig! Förstå vad mina föräldrar har fått stå ut med!
När jag blev lite äldre så tyckte väl mamma att det var nog, och jag hade nog börjat bli lite blygare också när jag väl började inse att jag såg annorlunda ut än alla de andra barnen. Så den 4 april, när jag var 4 år så opererades jag på S:t Görans sjukhus i Stockholm.

Här är ett 8 minuters klipp från dagarna på sjukhuset. Hade tänkt göra fina övergångar i hela videon, men jag hade redan skrivit dit undertexterna, och när jag skulle lägga till övergångar så följde inte texten med rätt på tidslinjen. Så det får se ut såhär! Det är vid 03:44 som det kommer bilder från efter operationen om man vill bläddra förbi annat tjafs. Men jag har faktiskt lagt ner massor av tid på videon så det vore kul om någon tittade på hela :PNäsan var inte som en clownnäsa längre, men det såg inte direkt ut som en "normal" näsa heller. Det lustiga var att jag har fått höra efteråt att han som opererade mig inte ens var specialist inom plastikoperationer! Så det de egentligen gjorde var att koncentera sig på att få bort hemangiomet och inte alls tänka på att det skulle se ut som en normal näsa sen. Lite irriterande.

Under hela min skolgång har jag blivit mobbad för bland annat min näsa (andra orsaker var att jag var plattbröstad, men det har inget med det här inlägget att göra). Kan ni tänka er, ända från första klass! Det blev visserligen extremt mycket bättre när jag började gymnasiet. Jag fick bättre självförtroende då också eftersom fler var snälla och trevliga mot mig, och behandlade mig som en normal person. Så om någon fortfarande mobbade mig så brydde jag mig inte lika mycket.

Ganska länge hade jag "tjatat" på mamma att jag ville operera om min näsa, och till slut tog jag tag i det ordentligt och fick mamma att förstå hur gärna jag ville det. Jag tror det var någon gång under sena 2003 eller tidiga 2004 som jag hamnade i kö på sjukhuset i Malmö. Tyvärr blev jag tvungen att flytta mitt upp i allt (till Eskilstuna där jag bor nu) och fick ställa om mig i en ny kö i Stockholm.  Väntetiden var faktiskt inte så jättelång där, och dessutom hade jag förtur eftersom jag inte bodde i Stockholm! Jag tror att jag totalt fick vänta ungefär ett år innan operationen blev av.

Det var på Danderyds sjukhus och allt jag behövde betala var den vanliga patientavgiften (eller vad den nu heter) som ligger lite under 200 kr. Och det är ju för att jag bara skulle korrigera det som blivit fel sedan den första operationen.

Snacka om att jag var nöjd med resultatet! Det var en stor skillnad. Men tyvärr är jag inte nöjd i det stora hela. Det är mycket bättre, men det är fortfarande inte bra!

Så jag gör lätt om det (och betalar) för att få en mer normal näsa.Och här kommer jämförelsebilderna...
Updated FarmVille table again!

They added flowers in FarmVille, so I added them into my table.

As usual, click to enlarge!

 

Edit: I just saw that they have added "Ghost Chili" to the seeds section. Maybe as a halloween-seed?
This is the table for Ghost Chili:

I divided it into 2 columns to make the image fit here :)


Tomt

Jag har egentligen hur mycket som helst att skriva om.. massor som jag har tänkt men bara inte orkar.
Är lite för lat.

Men det kommer...

Simon's Cat - Hot Spot

Nåt som jag verkligen gillar är Simon's Cat!

Här är den senaste videon:Här finns fler :)

ÄNNU mer!

Jaha, då har jag shoppat ännu lite till... :S Jag som klagade över att jag inte har råd. Får inte ihop det riktigt, hur jag kan ha shoppat en del men ända ha pengar kvar?! Aja jag är glad i alla fall! :P

Köpte dessa stövlar från DinSko för 450 kr (ordinarie pris 499 kr).
De hade nämligen ett erbjudande att om man blev medlem (gratis) så fick man 10% rabatt, så det körde jag på såklart! Så jag fick ju stövlarna lite billigare :)
Det är faktiskt mina första såna stövlar, ever! Helt crazy!

Köpte även ett par jeansleggnings från Gina Tricot för 199 kr, självklart finns inte de heller på deras hemsida så jag kan inte visa dem just nu!

Men jag äger inga skinny jeans/byxor överhuvudtaget så jag var "tvungen" att köpa dem om jag ska kunna använda mina nya stävlar, haha.

Fixade bilden på stövlarna från DinSko's hemsida, men tänkte väl ta lite egna bilder sen också.
Detta får duga så länge!


Hoppsan!

... Jag råkade visst shoppa lite till idag...!

Cubus i centrum ska snart stänga. De hade massor av plagg för 30, 70, 100 kr osv.
Så jag köpte 3 plagg för 30 kr/st, 1 plagg för 70 kr och ett bälte för 49 kr. Allt var på rea.

Denna köpte jag 2 st av, den laxrosa på bilden och en i vitt:

30 kr/st

Sen köpte jag denna:

70 kr

Och så denna klänningen, man ska förstås inte ha byxor under som jag hade men ändå:

30 kr


Update
Såhär ser bältet ut! Jag har tagit bilden själv.


Tävling!

Electra har en tävling på sin blogg! Det är lillanspresentbod.se som sponsrar den.

Man kan vinna en drake, lånar hennes bild (som jag gjort om lite):Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Voddler - gratis film i datorn!

Har ni hört talas om Voddler?

Det är som Spotify fast för film!
Fick hem en liten reklamlapp i samband med bredbandsbolagets räkning idag.Jag har naturligtvis inte hunnit få någon invite, så jag kommer inte skriva så mycket mer om själva programmet, dels pga det och för att det redan finns en del information om det på nätet :)

Här kan man till exempel läsa lite mer om programmet:
www.bredbandsbolaget.se/voddler
http://rstvideo.com/nyfiken-pa-voddler-sa-har-ser-det-ut/

...eller så googlar man. Det verkar onekligen intressant i alla fall!

Äntligen fick jag shoppat litegrann...

Japp, det blev inte mycket men lite nödvändigheter köpte jag när jag och Zandra var på stan idag.

Köpte även en top från gina tricot för 99.50:- (rea) men den finns inte kvar på hemsidan och jag lyckas inte få några bra bilder :/
Det är i alla fall en Trixie party top i färgen Salmon Rose. De som har köpt/sett den kanske vet vilken den är :)

Här är resten jag köpte:
(alla bilder förutom kepsen från H&M är tagna från respektive butiks hemsida - kepsen fotograferade jag själv)Alltså;
Keps - H&M 59,50 kr
Matt Foundation (Milk) - Make Up Store 245 kr
Mössa - Gina Tricot 59kr
Fingervantar - Stadium 39 kr

Kikade även på den här jackan på gina tricot (från föregående inlägg) men den var faktiskt jätteful :S Det enda jag gillade på den var ärmarna och hur varm den verkade.. men resten var verkligen </3

Varma kläder

Det börjar bli såå kallt, och jag är såååå sugen på att shoppa!
Men jag kan inte, för jag har inte råd :/

Dessa plagg är jag sugen på just nu i alla fall, jackan såg jag nyss på gina tricots hemsida, ser rätt bylsig ut där fram (har inte sett den irl), men den verkar varm och lite min stil, så :)

Tröjan är från www.melba.se, det är så att Foki har en tävling på sin blogg och jag valde ut den här tröjan ifall jag mot förmodan skulle vinna. Den verkar så mysig! Fast den har inga ärmar, men luvan är så gooos!8 år!

Nu har jag även laddat upp videon från mitt 8-årskalas! :P


Första klippet färdigt!

Så då!
Nu har jag lyckats spela in första VHS-filmen till datorn!
Det första jag valde att spela in och göra om till ett klipp är mitt 6-årskalas!

Kanske inte så kul för de som inte var där, men men, here goes:


New Farmville table

Heres an updated table for FarmVille!

Click it to view in original size

Edit: Added Asparagus.
Edit2: A friend noticed there was some wrong calculations in the table, so I fixed the codes in Excel, so it should be right now :)

Olycka utanför oss!Läs mer här: http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.496987

Min jacka!!!!??

Uhh var inte på partyhumör idag! Ont i fötterna (mest i vänstra - den är till och med lite svullen!) och allmänt bläh.

Men men, hade det rätt trevligt ändå. Humöret gick upp lite när vi kom ut på krogen (Time Out) men sen satt jag mest och klagade över hur trist det blivit där. Ingen uteservering längre... blir mycket mindre utrymme = mindre folk. Kändes så litet och trist ..

Sen när jag skulle hem lämnade jag min nummerbricka i garderoben (japp de har börjat med garderob nu på hösten - 20 kr som man egentligen inte vill lägga ut) och fick jackan. Jag hade den på armen och jag och Zandra gick en bit, sen frös jag och började ta på mig jackan. Knäppte den... och kände "det här är ju inte min jacka!!" Så jag sprang tillbaka till Time och sa det till garderobstjejen. Men min jacka hängde inte där!

Så jag började grina och tjata om att jag skulle ha ersättning för min jacka. De har faktiskt ingen skylt där det det sår "vi anvsvarar ej för förvunna ägodelar" så jag förväntar mig givetvis ersättning.

Hon hänsvisar mig till någon annan i personalen, jag fick prata med bartendrarna. Jag står där och gråter och nästan skriker för jag är så förtvivlad! Har ju redan blivit av med en jacka i somras, på Åland! Jag har liksom inte råd att köpa ännu en jacka!

De tar mitt namn och nummer men jag är skeptisk. Min jacka är snygg, inte fan kommer tjejen som fått fel jacka komma tillbaka när hon har fått en sån fin jacka!

Då frågar bartendern om jag kom dit ensam ikväll. Kanske har min kompis min jacka.
Neej, jag kom ju inte ensam. Så jag ringer Zandra... ber henne bestämt att genast kolla vad det står inne i jackan. Hon är inte särskilt glad över det, hon tror ju att hon har sin egen jacka. .... "Cubus står det i den" .. och hon har köpt sin jacka på en marknad så inte fan ska det så Cubus i den då!

Så då har hon min jacka. Och jag har hennes. Jag ber om ursäkt till de på Time och skäms ihjäl!
För inte hade jag tänkt att det var så enkelt att min bästa kompis har min jacka!

Så nu har jag min jacka. Tack och lov!

Gjorde ett videoinlägg till nyss... men nä, det kommer jag inte lägga upp. Känner mig för ful :P

Gonatt!

Lyckat videoinlägg!


Failad videoblogg xD

Ja jag fick den fixa idén att videoblogga fast jag är HELT osminkad och inte ens har borstat håret. Hur JAG kan få den idén vet jag inte? Tycker liksom jag är skitful. Särskilt osminkad och så :P

Men videon blev fail, för det blev inget ljud... så jag bestämde mig att ta in den i Windows Movie Maker och lägga på nåt filter så man knappt ser hur jag ser ut, ahahah!

La till lite musik och text också.

Ganska ointressant, men eftersom jag ändå gjort det kan jag lika gärna visa också:Låten är Infected Mushroom - Poquito Mas


Följ bloggen med bloglovin RSS 2.0