Till havs

Nu sitter jag på båten! Bilden är tagen med den inte så jättebra webcamen på laptopen ^^
Försökte vrida lite så man ser scenen, men det gick inte så bra, detta får duga, hehe!
Nu väntar en vecka av jobb i Mariehamn.. eller det blir ju mindre än en vecka nu, men yeye!

Jag undrar när internet slutar fungera. Hart hört att det inte funkar här på båten, men vi har ju precis åkt så...


trådlös

Numera fungerar jag trådlöst! ;)

Jag köpte nämligen en laptop på Onoff igår! Wohoo, äntligen! Som jag har längtat och längtat!
Det var ju bara att gå dit att köpa den, hur svårt kan det vara egentligen... :P

Nu sitter jag på Wayne's Coffee/Lagerhaus i Stockholm stad. Jag åkte hit tidigt (kom för en timme sen, vid 9) för jag hade tänkt åka med båten till Åland som går kl 12... bussen till båten hade gått 10:10 ... samt att jag hade tänkt göra en recepförnyelse på mina "happypills" via telefon i morse och hinna hämta ut dem på apotek här i Stockholm...

Men nä, så funkar det tydligen inte! När jag ringde vårdcentralen så går det liksom inte att få tag på dem. Det enda sättet att få prata med någon är att lämna sitt telefonnummer och vänta på att de ska ringa upp. Och min upprigningstid blev 10:10.. lyckat.

Såååå, jag kommer spendera x antal timmar här i Stockholm och ta 19-båten i stället! Bussen går runt 17-tiden.
Då hinner jag nog få mitt recept!

Tuuur att jag har en bärbar dator då :P






Man fick Sims 3 med datorn, helt gratis... så det tackar man ju inte nej till , haha!




Och här är bilder från nu, på Wayne's :)




SJ

Hihi tänkte bara prova blogga från tåget :)
Det var allt jag tänkte säga för nu :P

Update.

Har uppdaterat två blogginlägg idag:

The Fame Monster
Knyt en egen domän till din blogg!

Lite mer uppdateringar

Kanske ser ni att jag uppdaterade bloggdesignen lite mer? Mest i menyerna.

Här är gamla:


Gula bullar

Förra torsdagen bakade jag lussebullar med mamma!

Nomnom!











Sen äter man lussebullar och dricker jättegod glögg från blossa, Blossa 09! :D

Vaccin

Tro det eller ej, men jag ska faktiskt vaccinera mig imorgon!

Jag har aldrig direkt skrivit om vaccinet här i min blogg, och har jag det så är det inte särskilt mycket. Däremot har jag kommenterat i andras bloggar, och till och med varit väldigt anti mot vaccinet!

Jag vet faktiskt inte vad det var som gjorde att jag ändrade mig, men utan några vidare tankar eller knappt någon beslutsångest så har jag bestämt mig för att vaccinera mig mot svininfluensan imorgon. Det var skönt att höra igår att min kille hade planerat samma sak, så vi går dit tillsammans på morgonen :)

Däremot hatar jag sprutor så det är inget jag ser fram emot. Men det ska göras ändå!

Bilden tagen från google, tror den är från expressen.


Till Åland igen

Förra veckan jobbade jag ju på Åland. Den här veckan var jag tillbaka i Eskilstuna och praktiserade på Valmas. Nästa vecka ska jag till Åland igen :P Det blir mycket fram och tillbaka, men jag åker gärna dit och jobbar på världens bästa jobb samt tjänar pengar!!

Det enda jag gärna skulle slippa är resan som ändå är rätt lång. Fast jag tar tåget till Stockholm den här gången, tidigt på måndag morgon. Sen tar jag bussen från Sthlm till Kapellskär och tar båten därifrån.

Bild från förr-förra söndagen.


Jul!

Jag har uppdaterat min design lite :P
Hade tänkt vänta till första advent på söndag, men jag orkar inte vänta :D

Nymåne

Igår, söndag, var vi på bio och såg New Moon! Den var bra :) Nu är jag jättesugen på att läsa böckerna!



The Fame Monster

Uppdatering 2009-11-28: Här kan ni lyssna på albumet på Spotify: Lady Gaga – The Fame Monster



Idag, den 23 november 2009, släpptes Lady Gagas nya album The Fame Monster!

Såhär ser tracklistingen ut:

1. Bad Romance
2. Alejandro
3. Monster
4. Speechless
5. Dance In the Dark
6. Telephone feat. Beyonce
7. So Happy I Could Die
8. Teeth

De klickbara låtarna kan man lyssna på (smakprov) via Last.fm!

Mina personliga favoriter är Bad Romance, Alejandro och So Happy I Could Die, men hela skivan är bra!
Som ni ser så är Beyoncé med i en av låtarna :)

I vissa låtar tycker jag Gaga röst påminner om Sophie Ellis Bextor! Men det gör inget för jag har inget emot Bextor.



Här är en trailer för albumet:



Vad tycker ni?

"Kalas"

Förra lördagen var det födelsedagsfest för vår kompis, här är några (dåliga) mobilbilder därifrån.



Clothes, you are my obsession!

Förra lördagen var jag bara tvungen att ha nåt nytt på mig till festen som skulle vara på kvällen, så jag köpte ett billigt linne på Cubus (de ska ju stänga Cubus nere på stan så det är jättebilligt nu)



Vad tycker ni om min fina redigering? :P

Dance!

Förra helgen var min familj här i Eskilstuna.
Min syster och jag dansade lite dansmatta hemma hos oss... här är en liten video på syrran :P


Pepparkaksdoft

Plötsligt kände jag en pepparkaksdoft på centralstationen i Stockholm, sen insåg jag att det var ett stooooort pepparkakshus som det doftade om!

Förresten, har de byggt om på centralen? För jag gick inte alls den vägen jag brukar gå när jag gick till mitt tåg. Hittade inte den hissen jag brukar ta, och trapporna var på ett annat ställe?!




Zilwer trampar

Försökte mobilblogga i natt, men ser nu att det inte har kommit fram. Vilken big surprise! Inte...

Tänkte i alla fall bara säga att jag har jobbat på Åland den här veckan och att det är därför jag har varit inaktiv på bloggen! Åker hem lördag morgon och tar tåget från Stockholm till Eskilstuna, så jag är hemma rätt tidigt på lördag. Skönt :)

Här har ni en liten gammal video att underhålla er med under tiden :P

På våra katter, Zilwer trampar och spinner som en tok.

´

Jag & Tintin


Lady Gaga vs Boney M.

Jag vet inte hur många av er har uppmärksammat detta eller läst om det, men Lady Gaga har uppenbarligen tagit en sample ur låten "Boney M - Ma Baker" till hennes låt "Poker Face". Tycker jag är lite kul :)

Lyssna på de här två korta klippen:




... och sen har jag satt ihop de båda här:



Kul va? :P

Min praktikplats

Nu är det väl dags att jag berättar vad jag gör på min praktikplats, eftersom det är sista dagen där imorgon :P Mer om det sen, nu ska jag berätta vad jag fått göra där!

Jag praktiserar alltså på Valma's Döttrar - www.valmas.se - ett företag som ingår i Nordiska Gourmet Kompaniet AB! Där har de produktion (göra bl.a. marmelad, senap, alkoholfri glögg, saft, geléer), har kontorsdel samt en liten butik i samma lokal.



Första dagen fick jag sitta och klippa i wellpapp, 150 st lika stora ark skulle det vara! Efter det skulle jag klippa 150 st julpapper också! Och nu, efter att ha varit snart 2 veckor där, har jag snart packat klart glöggen och svartvinbärsgeléerna som skulle vara i de 150 paketen!

Annat jag har fått göra är att märka burkar med etiketter, slått in fler presentförpackningar samt skurit en hel massa olika frukter och fikon! Diska ingår självklart i schemat också.

Jag fick även lära mig att göra marmelad! De senaste dagarna har jag gjort marmelad helt själv, och idag gjorde jag en sats med marmelad utan att ställa frågor - jag klarade av det helt själv!

När man kokar marmelad skär man ju frukterna som ska i först (eller om det är bär så behöver man ju inte skära) och sen häller man i vatten och allt annat som ska i (som kryddor, socker, "förtjockningsmedel" och ibland nån sprit till och med). Oftast ska marmeladen stå på spisen i minst 2 timmar! När marmeladen är färdig ska hela den stora satsen hällas ner i massor av burkar. Och det gör man för hand. Man skruvar på locken på burkarna för hand också. Det är faktiskt väldigt roligt att göra marmelad, särskilt när det är så stora satser! Det är så spännande, och luktar gott :)

Det enda tråkiga är väl det konstanta skärandet av frukt, och diskandet.. och att skära/noppla fikon.

Hela den här veckan har jag skurit MASSOR av mandariner! Minst 10-15 kg per dag! 10 kg går till en sats mandarinmarmelad. Jag tog lite smygbilder idag :P



Först ska de skrubbas, eftersom man använder skalet också. Sen skäras i små bitar och ta bort alla kärnor... sen ska det mosas i en matberedare innan man kan hälla det i kastrullen. Snacka om att jag har varit död när jag har kommit hem, 10 kg mandariner tar 2 timmar att fixa!

Jag har fått hem lite burkar som jag har valt ut. Blåbärsmarmeladen är godast av de jag hunnit smaka på (björnbär och blåbär, de andra tog jag hem idag så jag har inte hunnit smaka än!)



Nu till varför imorgon är sista dagen där. Det är för att jag ska jobba på Åland igen, nästa vecka! Jobb går alltid före praktik :) Jag hoppas däremot att jag kan få komma tillbaka till Valma's sen!

Trivs rätt bra där, det är 4 anställda vilket är precis lagom för mig. Har aldrig trivts på stora företag med hunratals människor (inte ens 10 känns så bra). Men det ska bli skönt att ta en paus från mandarinskärandet ;P

Haha!

En kul grej jag hittade på failblog. Gjorde en egen sökning också.


Veckans låt!

Det måste vara denna låten som jag hittade på Spotify igår!
Det bästa med den är att det låter som om det är M.I.A som sjunger med i låten, men det är faktiskt Lady Gaga! Jag gillar vissa M.I.A låtar och hennes sångstil, men hur bra blir det inte då när det är Lady Gaga?! ;D

Lyssnade nyss på den här två gånger i rad, och nu ska jag kolla på videon:



PS. Jag gillar dessutom Lady Gagas nya låt som heter "Bad Romance"... här är den!

Edit (11/11-09 kl. 20:13) : Skrev att Frida hade skrivit att hon gillar den låten, men jag blandade nog ihop hennes blogg med Linns, det var nämligen hon som skrev det ^^



Men stabilt, blogg.se!

Såg just att jag fått en kommentar för en timme sen, så jag klickade på den för att läsa den. Då ser jag att jag har 5 andra opublicerade kommentarer från juni/juli som jag aldrig sett förut! Folk som frågar efter hjälp med domänpekning och sånt! Najs, folk tror väl att jag ignorerade dem eller nåt!

Sen måste jag påpeka att jag endast kan det som jag skrev i inlägget, så jag kan nog inte hjälpa till så mycket mer med att knyta domän än det jag redan skrivit. Dessutom har jag glömt allt, det var så längesen nu, så :P

Halloween 2009 - bilder

Ja, jag var alltså Mimmi Pigg på Halloweenfesten i lördags! Detta hade jag planerat i ett helt år, alltså redan på förra årets Halloweenfest! Och vad jag kan minnas var det inte poppis att vara Mimmi då än, men plötsligt blev det det... och alla är Mimmi.. :S Men det var kanske tur, annars hade jag väl aldrig hittat en klänning. Klänningen köpte jag på Gina tricot i somras, för 99 kr eller nåt sånt.

Här är en bild på när jag provade klänningen i provhytten i juni:



Och här är bilderna från Halloween. Min kille var utklädd till callgirl, typ.








... Nu måste jag kila till jobbet!

Halloween 2009

Jag klädde ut mig på Halloween (31 okt), tyvärr har jag inga bilder på det.
Men helgen efter (igår) gick vi på Jim & Ulrikas årliga Halloweenfest, och här är en liten video därifrån :)


Jag ser det snöar...

Första snön här i Eskilstuna idag.
Fast det har ju inte lagt sig på marken. Imorse vid 8-tiden började det falla ner lite små och lätta flingor.
När jag skulle hem vid 16.30 så var det nästan snöstorm.. eller det kändes så eftersom jag cyklade och blev tvungen att kisa för att inte få snö i ögonen :P

Kallt är det också! Det var 1ºC förut.. Brr! Jag gillar inte snö och vill verkligen inte att det ska lägga sig på marken riktigt än...!


Jag har inte fått tillbaka min kamera, men jag gjorde en polisanmälan direkt i söndags samt en anmälan igår till mitt försäkringsbolag. När jag ringde polisen (vilket jag förresten måste göra igen kom jag på nu!) så sa hon att jag inte bör kontakta de som jag misstänker när jag frågade om jag kunde göra det, så nu är det säkert försent, de har säkert sålt kameran eller nåt!

Usch, det känns så jobbigt att andra kan sitta och titta på mina bilder, sprida dem på nätet hur de vill, om de vill... Och att jag har förlorat dem nu.. jag som hade bilder jag hade tänkt visa här på bloggen m.m. :(

Kameran bryr jag mig väl inte så jättemycket om, ville ändå ha en ny, men jag har ju inte råd att köpa en kamera nu heller... så det är jättetråkigt...

Undrar om min blogg blir bildlös nu då.. eller om jag försöker ta lite bilder med min mobilkamera. Den har ju ändå 8.1 megapixlar, men den är ju ändå inte sådär jättebra!

Nu orkar jag inte skriva mer, är trött. Har ju börjat praktisera. Får berätta om praktiken nån annan gång :)


Mitt 5-årskalas!


NÅGON SNODDE MIN KAMERA IGÅR

Varför gör man nåt sånt?

.. och mina cykellysen.... liksom WHAT?!

Och kameran... mitt minneskort. Det är minneskortet jag är mest nojig över. Har MASSOR av bilder och filmer på det (inget snusk som tur är :P), och sånt som jag inte har hunnit föra över. Jävla skit!

Min sminkning jag gjorde i fredags, när jag övade inför hur jag skulle sminka mig igår på Halloween... bilder på det ligger på minneskortet. Förde aldrig över de bilderna, och nu är de borta!

Och det värsta är att de snodde den hemma hos min kompis, där vi var på fest. Det var antingen nån av de tre tjejerna eller de två killarna som inte alla verkar vara helt haj på vilka det är... som tur är finns det de som vet vilka det är, och jag vet deras namn.

Men varför skulle någon erkänna att de snott en kamera? Hm.

Fan fan fan fna nfan fnadfnajlfdnsklafjs


Följ bloggen med bloglovin RSS 2.0