Öppna förskolan

I onsdags var vi på öppna förskolan och eftersom Gustav var med så fick han vara med Ella och så pysslade jag med Evelina och Viktoria.
 
Här gör Evelina sitt allra första pyssel (utöver ifall hon gjort något på förskolan förstås)!
 
 
Resultatet:
 
 
Jag pysslade också lite. På öppna förskolan har de långa tåg bestående av små kort där det står barnens namn (antingen har väl barnet eller föräldern eller båda tillsammans gjort kortet), så jag gjorde kort åt Ella och Evelina! Eller kort och kort... gjorde tågvagnar kan man väl säga :P
 
 
Fint va? :)

Stockholm på torsdag

Såhär kommer det vara/kännas på torsdag...!
 
 
 

Trött mamma

Vad trött man är om dagarna som ensamstående småbarnsmamma!
 
När ögonen går i kors så finns det inte så mycket mer att göra än att sova för att kunna fortsätta med dagen - men det är ju inte alltid det går när man har två små som härjar omkring! Man får göra sitt bästa i alla fall.
 
Jag måste dammsuga varje eller varannan dag för att det ligger smulor, gruskorn, torra löv, kattsand, damm, katthår m.m. på golven hela tiden! Sen måste jag moppa åtminstone 1 gång i veckan, helst oftare, för att barnen kletar runt på golven också.
 
Städa! Köksbordet måste förstås torkas, det är alltid två stora fläckar framför barnens plats typ (eller ja, Ella äter inte alltid själv utan blir oftast matad än så länge). Deras stolar måste torkas. I princip hela lägenheten måste städas 1-2 gånger om dagen, alltså plocka undan grejer och så.
 
Här har vi ett exempel. Bilderna är tagna ca 12:30 på dagen så det är ju ganska tidigt!
 
 
 
Jag försöker städa undan när de sover middag, vilket de ju tyvärr oftast inte gör samtidigt! Så ibland kanske jag bara plockar det värsta då. På kvällarna plockar jag undan allt innan jag går och lägger mig :)
 
Då ser det ut ungefär såhär!
 
 
Men vet ni vad? Jag klagar inte :) Jag tycker om att städa! Jag är bara lite trött på att vara trött jämt ;)
 
Och nu på torsdag tar min föräldraledighet slut ... Då är det jobbet som kallar... Vill inte :(
 

Evelinas önskelista 2014

Om mindre än 4 veckor fyller Evelina 2 år! Wihoo! :)
Så här kommer hennes önskelista ;)
De är inte presenterade i någon särskild "önske-ordning".
 
(Ändrad 2014-11-05 kl 19:32)
 
1. Helgjutna armband
Finns t.ex. på BR Leksaker, jättefina!
 
 
 
2. Duplo
Vad som helst! Vanliga bitar, figurer, djur, allt är av intresse! Gärna med en förvaringslåda i plast, men absolut inget måste.
 
 
3. Enklare träpussel
Gärna med Disney-motiv eller något annat kul. Hon gillar speciellt bamse, musse pigg, nalle puh, prinsessor och alla karaktärer från programmen som sänds på Disney Junior. Hästar, kossor, tigrar, lejon, grisar, katter, dinosaurier och andra djur är såklart också roligt! Men helst inte knoppussel.
 
 
4. Play doh
Specifikt Play Doh då det är från 2 år (själva leran alltså, former och sånt finns kanske inte från 2 år!). Om det finns annan leklera från 2 år så fungerar det också bra förstås!
 
 
5. Handväskor
Behöver inte vara med tillbehör, finns säkert fina väskor i klädaffärer också!
 
 
 
6. Docktillbehör
Allt möjligt. Hon har redan docksäng, dockvagn och sulky. Hon har dockor i olika storlekar, den största hon har är Skrållan, så det spelar inte så stor roll vilken storlek dockkläder är i.
 
 
7. Utklädningskläder
Finns kanske inte så mycket från 2 år, men hon har i alla fall storlek 86/92 just nu!
 
 
8. Musikinstrument (leksaker)
Allt möjligt går nog hem :)
 
 
9. Boombox (CD-spelare) med USB
Det spelar egentligen ingen roll vilken färg eller vilket utförande den har, så länge man kan spela CD/Mp3 och radio via den, det är även ganska viktigt att den har USB-uttag så att man kan koppla in en USB-sticka fullproppad med musik :)
 
Tips! Finns massa olika på ellos!
10. Nalle Puh gosedjur
 
 
 


Följ bloggen med bloglovin RSS 2.0